47-річний албанський громадянин Арбен Колджоку був ув’язнений на 20 місяців за вирощування марихуани вартістю до £105,000 у будинку в Гейтсхеді. Він стверджував, що робив це з метою погашення “боргу честі” у розмірі £7,000.

Поліція виявила ферму конопель у Гейтсхеді

Під час обшуку 17 травня поліція знайшла триповерховий будинок на Windmill Way, перетворений на ферму конопель. Було виявлено 283 рослини вартістю до £105,000 та додаткові 127 живців у саморобному розсаднику.

“Борг честі” та культурні традиції

Арбен Колджоку пояснив, що в його культурі прийнято працювати для погашення боргів як питання особистої гордості та честі. Він накопичив борг після того, як взяв позику на медичне лікування для своєї дружини в Албанії. За його словами, його батьки навчили його ніколи не ухилятися від своїх обов’язків.

Судове рішення та депортація

Він визнав свою вину у виробництві канабісу та був засуджений до 20 місяців ув’язнення. Після звільнення його автоматично депортують до Албанії. Адвокат Рейчел Хедворт зазначила, що Колджоку “дуже шкодує” і вивчив свій урок.

Син фермерів, Колджоку отримав ступінь з біохімії та працював охоронцем у своїй рідній країні. Пізніше він займався сільським господарством в Італії, перш ніж переїхати до Великобританії.

Leave A Reply

Exit mobile version